fredag den 25. marts 2016

Bacon Cheeseburgersuppe LCHF - style a' la Turi

Mums, siger jeg bare. Skal lige ud og stege lidt bacon, så er der aftensmad til fredagens X-factor sammen med husets 10-årige.

Sådan så der ud i Crockpot'en for 5 timer siden:



Og hvad er en Crockpot? Jo, det er sådan en her: 



Det er en elektrisk gryde, med en keramikskål indeni, som plugges direkte i stikkontakten. Det er en meget brugt og velkendt køkkengadget i USA, men da jeg fik min for et par år siden, var der ikke mange af dem i Danmark. Min mand fandt den på Amazon.uk og måtte skifte stikket ud. Jeg er SÅ glad for den. Den er selvfølgelig helt fantastisk til langtidsbagt og -kogt mad, men man kan faktisk tilberede hele måltider i den. Du hælder det i der skal i om morgenen, kartofler, grønsager eller pasta i bunden, sætter den på Low, og tager på arbejde. Når du kommer hjem, smager du til og så er der serveret. Totalt fedt koncept for mig, når jeg er alene med børnene - hvor der er ikke altid er meget overskud tilbage til madlavning.

Og sådan ser der ud i den nu, efter jeg har tilsat ost, og creme fraiche:



Generelt skal man ikke lette på låget for tit, da det giver et forholdsvis stort varmetab. Tilbereder du et større stykke kød, lægger et løft på låget 15 minutter til kogetiden. Men det dufter også fint alligevel, så det er slet ikke nødvendigt :-)

Her klar til servering:


Opskriften kommer her:

Bacon Cheeseburger suppe LCHF - style a' la Turi

1 broccoli                                                                                                                             
1-2 squash                                                                                                                          
½ - 1 blomkål                                                                                                                      
2 løg
5-800 g hk kød
Kokosolie til stegning
Salt
Spidskommen
Oregano eller pizzakrydderi
Cayennepeber                                                                                                    100 g revet Cheddar
2 ds hk tomat                                                                                                     150 g creme fraiche 38%
100 g smør                                                                                                         200 g flødeost.
Hvad der svarer til 0,8 – 1liter boullion. (Brug den du har)                              1 pk bacon

Kød og løg brunes, jeg plejer at brune kødet først i kokosolien, og tilsætte løgene, så de steger i saften fra kødet.
Mens kødet bruner, kører jeg alle friske grøntsager igennem foodprocessoren, med det grove rivejern.
De revne grøntsager, hakkede tomater, krydderier, samt bouillon blandes sammen i crockpot’en. Ovenpå ryger kød + løg direkte fra panden. Rør let rundt i det, så det blandes, lav en lille fordybning i midten, og læg smørret deri. Det er kun for syns skyld, men hvis du ligesom min familie, er ude at kigge i gryden flere gange i løbet af dagen, så er det rart at se smørret smelte…
High: 5 timer, Medium: 7 timer, Low: mindst 9 timer, gerne mere. Mens det passer sig selv, eller inden du gør det færdigt, steger du bacon og gerne masser af det, i mundrette bidder. Det skal helst kunne spises med ske i suppen J

Et kvarters tid før I skal spise, gør du følgende:
Tilsæt fløde, flødeost, revet cheddar og smag til med salt og peber. Server med bacon og evt. en dusk frisk krydderurt eller friske spirer på toppen.

Velbekomme!



Teststrikkere søges!

Har du lyst? Jeg mangler teststrikkere til størrelse Small og Large. Det er en oversize strikket på pind 7 (og 6) i dobbelt ga...