onsdag den 29. april 2015

Fiskevandring?



Sidste år i pinsen anlagde vi nyt havebassin. Bare sådan et lille et. For hyggens skyld, og fordi i havde et, som vi nedlagde. Og fordi jeg tror, det er pga. vandets beboere, vi ikke har så mange dræbersnegle.

Apropos bassinets beboere. Der er frøer. De er meget velkomne. Vi har sat et par Nøkkeroser, som vi håber har overvintret, og lavet et lille vandfald, så der er også et lydbillede omkring idyllen.

Ellers har vi ikke gjort meget ved det.

Men, som overskriften antyder, har vi oplevet et lidt sjovt fænomen: Der er kommet en fisk i. Da vi opdagede den sidste år, startede vi med at kontakte de par "sjove fætre" vi har i omgangskredsen, for at høre om der var en af dem, der ville påtage sig ansvaret for at have anbragt den fisk i vores sø. Det var der ikke. Hm.
Den blev der hele sommeren, ca. 10cm lang, men temmelig sky. Og vi morede os lidt over det.

Nu er der fandme en fisk i bassinet igen! Den er mindre end den der var der sidste år....

Det er ikke lykkedes mig at få et billede af fisken. Og søen er blevet fuld af grønne alger, så den er ikke særlig køn lige nu. Flere af vores naboer har fisk i haven, og mistanken har det været omkring Bailey, om hun kan have slæbt en fisk med hjem - men havde hun så ikke lagt den på ved døren, som hun plejer med mus? Hun afleverer den vel næppe i vandet, igen?

Hvor om alting er: Frøer, haletudser, såvel som fisk er velkomne - måske ender vi alligevel med at have fisk, sådan i flertal?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Du er velkommen til at skrive til mig :-)

Fingenser til Sannah

Sannah har længe ønsket sig en Bølgegenser eller en Høstgenser (Fingenser fra Anett Opheim). Begge dele har jeg tøvet lidt med, for jeg st...